CineMadsen Short – 01

OMAR SHARGAWI UDTAGET TIL BERLINALEN
Den dansk-palæstinensiske filminstruktør Omar Shargawis nye film ”Western Arabs” er blevet udtaget til filmfestivalen i Berlin, der starter den 7. februar.

Filmen er udtaget til den prestigefyldte Panorama Dokumente sektion og får premiere i Berlin den 8. februar.

”Western Arabs” handler lige som Omar Shargawis forrige, prisvindende dokumentarfilm ”Fra Haifa til Nørrebro” (2009) om Shargawis familie og ikke mindst hans forhold til sin far.

”Western Arabs” er et intimt portræt, en dokumentar-hybrid, som over en periode på 12 år følger den dansk/arabiske familie på godt og ondt. Selv siger Omar Shargawi om udtagelsen:

“Jeg er glad for, at min far får sin stemme hørt på det store europæiske lærred. Det er en relevant historie, der ikke kun omhandler mig og min families personlige problemer. Jeg tror, den vil eksemplificere mange af de familier i den vestlige verden, der også har flygtningebaggrund. Familier, som har lidt under krig og kaos, og som har undsluppet det ved at flygte fra deres hjemlande. Det er den fortælling, jeg gerne vil fortælle, mere end fortællingen om min familie.”

CineMadsen er selvfølgelig på plads, når filmen vises på Berlinalen

TERNET NINJA SLÅR NY SALGSREKORD
Danskerne kan tilsyneladende ikke få nok af Anders Matthesens ”Ternet Ninja”. Siden filmen havde premiere i juleferien, er folk strømmet i biografen i lemmingeagtige horder, så filmen her fem uger efter premieren har solgt over 677.000 biografbilletter eller næsten 20.000 billetter om dagen.

Filmen bygger over Andens egen bog af samme navn, der udkom i 2016 og  straks blev en bestseller. Nu slår filmen så tidligere danske animationshit som ”Valhalla” (610.840 billetter), ”Rejses til Saturn” (405.453 billetter) og Anders Matthesens egen Terkel i knibe (375.822 billetter).

Hos Nordisk Film Distrubution er glæden selvfølgelig også stor. Direktør Frederik Honore kan næsten ikke få armene ned og jubler i en pressemeddelelse:

»Filmen har fortsat mange kilometer i benene, så det er ikke til at sige, præcis hvor den ender. Men det virker sandsynligt, at den vil passere minimum 750.000 solgte billetter.«

Og til alle dem, der tørster efter flere ninja-fortællinger fra Anders Matthesen, er der godt nyt i vente Matthesen har godt nyt i vente. Han sidder nemlig lige nu og skriver løs på opfølgeren Ternet Ninja 2.

»Jeg har ikke hele tiden vidst, hvor det skulle bære hen. Men jeg har da lovet forlaget, at der kommer en 2’er. Vi har en idé til, hvordan historien fortsætter, og jeg skriver på den nu,« fortalte han op til premieren på Ternet Ninja.

Opfølgeren til ”Ternet Ninja” bogen ligger i direkte forlængelse af både bogen og filmen, og Anders Matthesen håber, at det også bliver muligt at filmatisere den kommende ”Ternet Ninja 2”.

Læs CineMadsens anmeldelse af ”Ternet Ninja”.

DOGGYSTYLE FÅR ENDNU EN SÆSON
Det ligger nu fast, at der kommer endnu en succes af DR’s store streamingsucces ”Doggystyle”

Rigtig mange fulgte med, da de 10 afsnit om den 21-årige Asta, der nødtvunget forlader København for at flytte hjem til sine forældre på Sjællands Odde, blev vist på DR3 i november og december sidste år.

Det første afsnit af serien blev således streamet lidt over 500.000 gange i 2018, og var på den måde det allermest streamede på DR TV sidste år.

På den måde lykkedes det for den 30-årige instruktør Anna Emma Haudal at gøre det, som nogen har kunnet længe: At skabe noget tidssvarende og engagerende dansk ungdoms-TV, der ramte målgruppen lige i øjenhøjde.

Nu har DR så bestilt en ny sæson af serien, der efter planen får premiere til efteråret. Og Anna Emma Haudal har allerede løftet lidt af sløret for den kommende sæson 2:

»Man kan forvente lidt længere afsnit, fordi jeg har brug for at kunne folde karakterernes historie lidt mere ud. Og så kommer det til at handle meget om at lykkes med kærligheden. Der kommer meget mere power på kærligheden i sæson to,« fortæller hun til DR.

Læs CineMadsens anmeldelse af ”Doggystyle”.