Filmanmeldelse: Long Shot – Årets sjoveste romance vender Pretty Woman på hovedet

Forestil dig, at kvinden som var din babysitter, som du var hemmeligt forelsket i, da du var 13 år, har taget et ordentligt karrierespring til posten som udenrigsminister og nu står til at blive USA’s første kvindelige præsident.

Og forestil dig, at du selv er en hashrygende, arbejdsløs journalist, som bliver hyret af selvsamme udenrigsminister for at peppe hendes taler op. Og vupti har du ingredienserne i en af årets mest charmerende, romantiske komedier.

Normalt skal der to hovedingredienser til at lave en succesfuld, romantisk komedie – eller romcom, som det kaldes ”over there”: Et godt manuskript og de rigtige skuespillere. Det er manglen på de samme to ingredienser, der gør, at de mange romcoms, som Hollywood spytter ud, ikke længere har det samme tag i biografgængerne som før. Kærlighedsmagi på lærredet kræver nemlig som i virkeligheden hårdt arbejde.

Derfor er det også glædeligt, at instruktøren Jonathan Levines nye film ”Long Shot” har både de rigtige ingredienser og den rigtige balance mellem dem. Resultatet er en film, der vender ”Pretty Woman” (1990) 180 grader på hovedet og leverer en charmebombe af en romcom, der kombinerer intelligens og gnistrende kemi mellem hovedrolleindehaverne Charlize Theron og Seth Rogen.

Rogen ligner den type, man kender fra hans andre film, blot med mere skæg. Selvfølgelig er det sjovt som i indledningsscenen, hvor han infiltrerer en gruppe neonazister, faktisk ren slapstick. Men det er først og fremmest Chalize Therons stærke og følsomme spil som udenrigsministeren Charlotte Field, der trækker stikket hjem.

Udadtil udstråler hun ulastelig elegance, mens hun indadtil er ved at knække midtover af anstrengelse for at fastholde sit perfekte image: Laver telefoninterviews om morgenen, mens hun knokler med sin workout, snupper en mikrolur hist og pist med åbne øjne og øver sig i at hilse på præsidenten, hvis ego kun overgås af hans stolthed over hans succes som TV-stjerne. Lyder det velkendt? Jamen det er det også, for ”LongShot” er fyldt med parodier på personer som Donald Trump, Hillary Clinton, Fox News bestyrelsesformand Rupert Murdoch og den canadiske premierminister Justin Trudeau.

Som altid er det måden, som humoren bliver fortalt på, der afgør, om den ellers forudsigelige kærlighedshistorie,

Jonathan Levine har aldrig været tilfreds med at holde sig til en bestemt slags komedier, men har i løbet af sin karriere afprøvet forskellige genre-hybrider. – de fleste gange med succes. Det gjaldt hans kræft-dramakomedie ”50/50” og zombie-romcom’men ”Warm Bodies”. Denne gang kombinerer han plat humor med en sød kærlighedshistorie fra den politiske verden. Det lykkes et langt stykke af vejen på nær de spredte forsøg på politisk satire.

Men først og fremme er ”Long Shot” en forfriskende sjov komedie, der med held levendegør fantasien om den heldige underhund, som vinder præsidenten og den halve nation. Og man tror faktisk på, at de lever lykkeligt til deres dages ende.

Long Shot – 125 minutter – USA – Instruktør: Jonathan Levine – Medvirkende: Charlize Theron, Seth Rogen, June Diane Raphael, O’Shea Jackson Jr., Andy Serkis, Alexander Skarsgård m.fl.