CineMadsen Short – 02

DOWNTON ABBEY VENDER TILBAGE – NU SOM FILM
For fire år siden måtte seerne efter seks sæsoner sige farvel ”Downton Abbey” – historien om høj og lav på det store herresæde, der var blevet en af de mest elskede og se engelske serier i nyere tid.

Nu er der imidlertid godt nyt til alle ”Downton Abbey” fans. Efter den lange pause vender serien nemlig tilbage – ikke på TV men i biografen. Seriens skaber Julian Fellowes og instruktøren Brian Percival er gået sammen om at genskabe stemningen hos familien Crawley.

Handlingen i filmen er rykket frem til 1927 – et år efter, at serien sluttede – og på Downton Abbey forbereder man sig på et royalt besøg fra kong George V og dronning Mary. Alle de kendte karakterer fra serien er tilbage inklusive lady Mary og enkefru Violet Crawley, der spilles af henholdsvis 37-årige Michelle Dockery og britisk films grand old lady 84-årige Maggie Smith.

”Downton  Abbey” er den mest Emmy-nominerede serie nogensinde med hele 69 nomineringer. Filmen får premiere i England den 13. september og forhåbentlig i Danmark på stort set samme tid.

Se traileren til Downton Abbey filmen her https://www.youtube.com/watch?v=tu3mP0c51hE

TARANTINO LAVER KÆRLIGHEDSERKLRING TIL HOLLYWOOD
En anden film, som nok er værd at vente på, er Quentin Tarantinos ”Once Upon a Time in Hollywood”, der i øjeblikket dyster om at vinde De Gyldne Palmer på Cannes Filmfestivalen i konkurrence mod de øvrige 20 film i hovedkonkurrencen.

Det er et kvart århundrede siden, at Tarrantino fik sit store gennembrud i Cannes, da hans mesterværk ”Pulp Fiction” blev vist i hovedkonkurrencen og vandt De Gyldne Palmer. Hans nye film er en forrygende kærlighedserklæring til filmbyen Hollywood midt i hippietiden i slutningen af 60’erne.

Filmen har de to verdensstjerne Brad Pitt og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne lige som den er en hyldest til skuespillerinden Sharon Tate, der var gift med instruktøren Roman Polansky, da hun i august 1969 blev myrdet af sektlederen Charles Mansons disciple.

Mere skal ikke røbes om handlingen bortset fra, at filmen er fyldt med komik og blod – klassisk Tarrantino. Den får premiere i Danmark til august.

HALVDANSKE FIL M FÅR PRISER I CANNES
Nu vi taler om verden mest prestigefyldte filmfestival, så har der ikke været meget dansk på menuen i Cannes i år – fuldstændig som det gjaldt Berlinalen.  Derfor er det dejligt, at hele to halvdanske film har vundet en pris i festivalens Semaine de la Critique konkurrence.

Den ene gik til færingen Andreas Høgennis afgangsfilm ”Ikki ikka meint” fra den alternative filmuddannelse Super16 i København.  Hans film  følger to færøske veninder, Elinborg og Marita akavede gensyn, da de ved et tilfælde støder på hinanden i et dansk supermarked.

 ”Jeg har lært at tro på, at mine ideer holder”, sagde Høgennis nogle uger før afrejsen til Cannes, og den påstand holdt tilsyneladende stik.

Den anden pris gik til islandske Hlynur Palmasons  sorgdramaet ”A White, White Day”, eller rettere fi,mens hovedrolleindehaver Ingvar E. Sigurdsson fik den såkaldte Louis Roederer Foundation Rising Star Award.

Den islandske instruktør er uddannet på Den Danske Filmskole og er ikke mindst kendt for sin prisvndende debutfilm ”Vinterbrødrer” (2017).