CineMadsen Short 04

NIKOLAJ COSTER-WALDAU SCORER NY TV-ROLLE
For få uger siden sluttede den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau sin rolle som Jamie Lanister i Game of Thrones, hvor han havde været med i alle otte sæsoner. Det var en rolle, der for alvor gjorde, at man fik øje på danskeren og hans talent i udlandet, og Coster-Waldau har da også allerede scoret en ny tv-rolle. Tidligere på ugen kom det således frem i bladet Hollywood Reporter, at han er blevet hyret af den amerikanske kanal FX til deres kommende satsning ”Gone Hollywood”. Den nye serie foregår i 80’erne og følger en gruppe talentagenter, der før har været ansat i et større firma, men beslutter at starte deres eget. Det nye agentbureau får hurtig stor succes, og er med til at ændre filmbranchen for evigt. I første omgang er Nikolaj Coster-Waldau blevet hyret til at spille med i et såkaldt pilot-afsnit. Det er modtagelsen af dette pilotafsnit, der afgør, om der vil blivet lavet en hel sæson. Følge HGollywood Reporter kommer ”Gone Hollywood” både til at have fiktive karakterer og skuepillere, der spiller sig selv, på rollelisten.

Mother

UNG DANSK SKUESPILLERINDE BLIVER INTERNATIONAL STJERNE
Det er ikke kun Nikolaj Coster-Waldau, som det går godt internationalt. Det gælder også den kun 21-åriger skuespillerinde Clara Rugaard. Hun har netop fået et internationalt gennembrud med hovedrollen i Netflix-filmen ”I Am Mother”. Her spiller hun blandt andet over for Hollywood-stjernen Hillary Swank. ”Det var et kæmpe ansvar, og i begyndelsen var det ret intimiderende. Man lægger et kæmpe pres på sig selv, men filmen blev virkelig god. Alle var skønne, og holdet og skuespillerne … det var en smuk oplevelse, for at være ærlig”,« siger Clara Rugaard om filmen. I ”I Am Daughter” spiller Clara Rugaard pigen Daughter, der skabes og opfostres af en robot i et isoleret laboratorium, fordi menneskeheden er blevet udslettet udenfor. Den største udfordring for danskeren var dog at få rollen. Det australske produktionsselskab ønskede nemlig, at Daughter skulle spilles af en australsk skuespillerinde. Men på en eller anden måde lykkedes det alligevel for Clara Rugaards agent at få fat i manuskriptet.

UNGE GÅR MERE I BIOGRAFEN END I 2017
Danskerne ser ikke rigtig film længere. Sådan lyer en myte i filmbranchen, men det passer ikke viser den nyeste ”Vidste du” undersøgelse fra Filminstituttet. ”Vidste du” undersøgelsen blev første gang gennemført i 2017. Det er en løbende undersøgelse, der registrerer publikums holdning, adfærd og forbrugsmønstre og forhold til film og serier. Målet er at vise danske films udbredelse på tværs af platforme og sætte brugen af serier i perspektiv. Den nye undersøgelse bygger på 2.500 interviews af personer i alderen 15-79 år. Den viser, at 99 % af alle adspurgte ser film, ja faktisk er andelen, der ser film dagligt, steget fra 9% til 12%. ”Vidste du ” undersøgelsen viser også, at over 50% ser film mindst en gang om ugen. Når man ser på folks vaner, så foretrækker 40% af danskerne stadig at se film i biografen. Her ses der ikke mindst enret markant stigning i aldersgruppen 15-25 år, hvor præferencen for at se film i biografen er steget med hele 32%. Biografen er altså fortsat det sted, hvor danskerne oplever, at de får den højeste kvalitet i udbuddet.