CineMadsen Short 05

KLOVN LUKKER OG SLUKKER MED EN SIDSTE FILM
Næsten 10-års Klovn’erier er på vej mod finalen. Efter ”Klovn: The Movie” (2010) og ”Klovn: Forever (2015) har Nutmeg Movies og Nordisk Film Distribution netop offentliggjort planerne for den tredje Klovnfilm ”Klovn: The Final”. Som titlen antyder, bliver det slutningen på Casper Christensen og Frank Hvams film-triologi. Optagelser begyndte tidligere i denne uge, og det forventes, at filmen får premiere til vinterferien 2020. Ifølge pressemeddelelsen har de to Klovn-hovedpersoner fra starten tænkt, at Klovn-filmene skulle være en tretrinsraket over temaet ”Fortællingen om den moderne mand og de tre vigtigste ting i hans liv: Faderskab, venskab og ægteskab”. Den første Klovn-film handlede om Franks mildt sagt uortodokse kamp for at blive far. Den næste handlede om venskabet med Casper, og i ”Klovn: The Final” handler det om kærligheden. ”Vi vil gerne sætte et punktum med et brag, og vi glæder os til at komme i gang med optagelserne. Forhåbentlig bliver det lige så sjovt for publikum, som vi tror, det bliver for os”, lyder det fra Casper og Frank i pressemeddelelsen.

TRE DANSKE FILM DYSTER OM OSCAR-PRIS
Selv om der endnu er lang tid til den næste Oscar-uddeling, er nominerings-kapløbet i fuld gang også i Danmark. Den danske Oscar-komité har således udpeget de tre danske film, der skal kæmpe om en Oscar i for bedste ikke-engelsksprogede film. Det drejer sig om May el-Toukhys anden spillefilm ”Dronningen”, Michael Noers historiske drama ”Før Frosten” og Niels Arden Oplevs moderne gidseldrama ”Ser du månen Daniel”. Der er ikke noget overraskende i udpegninge, da alle tre film er oplagte Oscar-kandidater og både ”Dronningen” og ”Før Frosten” scorede tårnhøjt hos både filmanmelderne og publikum. ”De tre film er stærke og velfortalte historier, der på hver deres måde sætter et spejl op for os, som prikker til os, underholder, og får os til at tænke. Det er glædeligt, at vi kan vælge tre kandidater, der på så fornem vis understreger, hvor bredt dansk film favner”, siger direktør for Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard, der også er formand for Oscar-komitéen. Det endelige bud på en dansk Oscar-vinder bliver offentliggjort den 24. september.

HARPIKS ER UDTAGET TIL TORONTO
Når Toronto International Filmfestival løber af stablen om en måned, er den danske film ”Harpiks” med på programmet. Bag filmen står Zentropa og Andromeit Film, og den er instrueret af den dansk-new-zealandske instruktør Daniel Borgman. ”Harpiks” får verdenspremiere i Toronto i sektionen ”Contemporary World Cine”, mens vi må vente lidt længere med at se den i Danmark. Her får den først premiere den 25. december. ”Harpiks” er filmatiseringen af Ane Riels anmelderroste, prisbelønnede danske roman af samme navn. Det er et foruroligende, originalt dansk drama om en familie, der har vendt den moderne civilisation ryggen og lever dybt inde i skoven for at beskytte deres datter mod omverdenen. Filmen blev optaget sidste efterår i Nakkebølle på Fyn i samarbejde med FilmFyn, og den har et fornemt cast anført af Peter Plaugborg, Amanda Collin, Ghita Nørby, Sofie Gråbøl og det unge stortalent Vivelill Søgaard Holm på rollelisten. Det bliver i øvrigt en noget forandret Sofie Gråbøl, vi får at se. Hun spiller familiens grotesk overvægtige mor Maria, der med sine 200 kilo er lænket til sin seng.