CineMadsen Short O6

LARS MIKKELSEN SKAL SPILLE JULEFILM
Den danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen har allerede et længere CV hos streamingtjenesten Netflix. Han har spillet russisk præsident i Netflix-serien ”House of Cards”, kan snart ses i den stort anlagte fantasiserie ”The Witcher”, og nu har han også kastet sig over animationsfilm for Netflicx. Lars Mikkelsen skal således lægge stemme til en karakter i den kommende julefilm ”Klaus”. Det er Netflix’ første animerede spillefilm, der handler om Jesper (Jonatan Spang), der er postakademiets værste studerende. Derfor bliver han som straf udstationeret på en iskold ø nord for polarcirklen. Her møder han den lokale lærer Alva (Christiane Schaumburg-Müller), som bliver hans ven, og den mystiske tømrer Klaus, som Lars Mikkelsen altså skal lægge stemme til. ”Klaus” bliver instrueret af manden bag  ”Grusomme mig” Sergio Pables.

NETFLIX FRYGTER IKKE DISNEY OG APPLE
Streaminggiganten Netflix stormer frem. Forleden kunne Netflix afsløre endnu et imponerende kvartalsregnskab. Det viste blandt andet, at streamingtjenesten har fået 6,8 millioner nye abonnenter alene i løbet af de seneste tre måneder. Dermed er Netflix oppe på i alt 158,3 millioner medlemmer over hele verden. Dermed står selskabet godt rustet, når Disney og Apple inden længe lancerer deres egne streamingtjenester (Disney+ og Apple TV). Og Netflix tager da også den øgede konkurrence med ophøjet ro: ”Det kan være, at lanceringen af disse nye tjenester vil være støjende, og at vi på kort sigt kommer i modvind. Men på lang sigt forventer vi dog, at vi vil fortsætte med at vokser pænt på grund af styrken i vores service og de store markedsmuligheder”, skriver Netflix i deres kvartalsregnskab og fortsætter: “Mens de nye konkurrenter har nogle gode titler, har de ikke samme variation, mangfoldighed og kvalitet set i lyset af alle de nye film og serier, vi producerer over hele verden.”

HBO LAVER FORTSÆTTELSE AF PELLE EROBREREN
Det er efterhånden 32 år siden, at Bille August lavede sit meterværk ”Pelle Erobreren (1987), som siden vandt både Guldpalmen i Cannes og en Oscar. Filmen dækker første bind i Martin Andersen Nexøs berømte roman og stopper, der hvor Pelle tager bort til København. Nu får vi så omsider den videre historie om, hvad der skete Pelle, idet streamingtjenesten HBO har kastet sig over at lave en fortsættelse. I 2012 lykkedes det for producenten Meta Louise Foldager og DR’s tidligere direktør Kenneth Plummer at sikre sig rettighederne til romanseriens bind to til fire. Dengang var planen at lave en spillefilm, men det bliver nu i stedet til en otte afsnit lang tv-serie, som HBO producerer i samarbejde med Meta Louise Foldagers selskab SAM Production. Man har hyret instruktøren Per Fly, men optagelserne er ikke gået i gang endnu. Til gengæld har HBO Nordic fået 21 millioner kroner i støtte fra Filminstituttets Public Service Pulje og dermed overhalet TV2 som den største støttemodtager. TV2 har i øvrigt allerede købet rettighederne til at vise ”Erobreren”, som serien skal hedde, på en af tv-stationens kanaler.