Filmanmeldelse: Mit ustyrlige hjerte – Tysk film om hjertesyg dreng er lidt for let

Umiddelbart får titlen på den tyske film ”Mit ustyrlige hjerte” en til at tænke på et kærlighedsdrama – eller -komedie alt efter temperament.  Der er da også masser af kærlighed i instruktør Marc Rothemunds nye film, men det er først og fremmest kærlighed til livet og de forunderlige relationer, der skabes imellem mennesker.

Og titlens hjerte er ikke en følelsesmæssig metafor, men skal forstås helt bogstaveligt. Det ustyrlige hjerte sidder i brystet på 15-årige David. Han er født med en alvorlig hjertefejl, der har ført en masse andre sygdomme og skavanker med sig – henunder at han får ondt i maven, hver gang han tager sin livsvigtige medicin.

David lever derfor med konstante smerter, og da ingen ved, om han overlever indtil sin snarlige 16-års fødselsdag, tilbringer han sine dage på et hospice med andre alvorligt syge og døende unge.

De evindelige ture ud og ind af hospitaler og operationsstuer har tæret på den unge drengs livsmod. Men en dag får han besøg af Lenny. En 30-årig forkælet, døgenigt, der er søn af Davids læge på hospitalet. Lenny tilbringer sine dage – eller rettere nætter – med at feste med sine venner, sniffe coke, score damer og køre i hurtige biler.

Da han en aften i kådhed og fuldskab kører sin sportsvogn tværs gennem familiens hus, så den lander i poolen, får faderen nok og smækker pengekassen i. Han tvinger i stedet Lenny til at tage sig af David, finde ud af drengens højeste ønsker og så opfylde dem.

Det er nu op til Lenny at etablere kontakt til den 15-årige dreng og finde ud af, hvordan man opfylder ønsker som ”At indspille en sang i et studie”, ”Se en pige nøgen” og ”Kysse en pige”. Helt normale teenagedrømme, men med det ekstra benspænd, at de skal udføres med iltflaske og ambulance inden for rækkevidde, hvis nu David får et af sine anfald og med en meget kort deadline – bogstavelig talt.

”Mit ustyrlige hjerte” er baseret på den biografiske bestseller skrevet af Daniel Meyer, som selv lider af en hjertesygdom, og forfatteren Lars Amend, som er virkelighedens ”Lenny”.

Det er da også en oplagt idé til en rigtig feel good film til at hygge sig med her i efterårsregnen. Men nogen gange overstiger den gode historie desværre evnerne til at udføre den.

Det er som om, at det hele er instrueret med lidt for løs hånd fra Marc Rothemunds side. Det går alt for ubesværet for Lenny at etablere kontakt til David, så filmens manuskript byder på alt for lidt modstand til en historie, der varer næsten syv kvarter.

Samtidig overspiller ikke mindst Philip Noah Schwarz som den hjertesyge teenager. I stedet for at tilføre rollen noget inderlighed, farer David det meste af filmen omkring som et overgearet DAMP-barn, hvis mange følelsesudbrud er mere enerverende end charmerende og de øvrige skuespillere klarer det ikke meget bedre.

Resultatet er en film, som er ganske underholdende, men også alt for let til virkelig at gå ind og gribe tilskuerne om hjertet, som historien ellers lægger op til.

Mit ustyrlige hjerte – 104 minutter – Tyskland – Instruktør: Marc Rothemund – Medvirkende: Elyas M’Barek, Philip Noah Schwarz, Nadine Wrietz, Uwe Preuss, Lisa Bitter m.fl.