Krigsfilm vandt Golden Globe

Mens USA’s præsident kom med dystre krigstrusler mod Iran på twitter, samledes de udenlandske filmjournalister på Hotel Beverly Hilton i Beverly Hills for at udpege årets Golden Globe vindere. Og ved et af skæbnens sære træf, blev det en krigsfilm, der vandt.

Golden Globe trofæet for bedste dramafilm i 2019 gik således til instruktøren Sam Mendes biografaktuelle 1. Verdenskrigsdrama ”1917”.

Filmen handler om to britiske soldater (spillet af George MacKay og Dean-Charles Chapman), der bliver sendt på en selvmordsmission for at advare deres kammerater mod et tysk bagholdsangreb.

”Det er en stor ting for denne film. Det er svært at få folk i biografen og se en film, der ikke har kendte filmstjerner i hovedrollerne. Derfor håber jeg virkelig, at det vil få folk til at gå i biografen og se filmen på et stort lærred, som den er skabt til”, sagde Sam Mendes i sin takketale.

Som sædvanlig blev det en aften med store øjeblikke både på scenen og udenfor. Fotograferne kappedes om at tage billeder af de kendte filmstjerner. Her løb den 53-årige mexicanske skuespillerinde Salma Hayek med den største opmærksomhed for en kjole, der tydeligt demonstrerede, at hun fortsat er blandt verdens smukkeste kvinder.

Et andet stort fotoøjeblik var, da Brad Pitt modtog en Golden Globe for bedste mandlige birolle i Quentin Tarantinos ”Once Upon A Time In Hollywood”, og kameraerne indfangede reaktionen fra hans ekskone Jennifer Anniston, der også sad i salen.

Mens Sam Mendes vandt med ”1917”, blev Netflix den store taber i kampen om den bedste film. Streamingkanalen stod ellers bag hele tre film i kategorien bedste dramafilm. Men ”The Irishman”, ”Marriage Story” og ”The Two Popes” måtte altså strække våben, da den endelige afgørelse faldt.

I den anden hovedkategori vandt ”Once Upon A Time In Hollywood” prisen for bedste komedie eller musical. Et valg der i hvert fald undrede undertegnede, da filmen efter min mening ikke er nogen af delene.

Til gengæld var det ikke overraskende, at den koreanske film ”parasite” vandt en Golden Globe som bedste ikke-engelsksprogede film.

Golden Globe deler som bekendt også priser ud til TV-serier, og her vandt serien ”Succession” i kategorien bedste drama tv-serie, mens  ”Fleabag” tog prisen som bedste komedie- eller musicalserie.

Golden Globe priserne blev fordelt på følgende måde:

Film – drama
Bedste film: ”1917”
Bedste skuespiller: Joaquin Phoenix (”Joker”)
Bedste skuespillerinde: Renée Zellweger (”Judy”)

Film – komedie/musical
Bedste film
: ”Once Upon A Time In Hollywood”
Bedste skuespiller: Taron Egerton (”Rocket Man”)
Bedste skuespillerinde: Awkwafina (”The Farewell”)

Film – biroller
Bedste mandlige birolle: Brad Pitt (”Once Upon A Time in Hollywood”)
Bedste kvindelige birolle: Laura Dern (”Marriage Story”)

Film andre
Bedste instruktør
: Sam Mendes (”1917”)
Bedste manuskript: Quentin Tarantino (Once Upon A Time In Hollywood”)
Bedste ikke-engelskprogede film: ”Parasite”

TV – drama
Bedste serie
: ”Succession”
Bedste skuespiller: Brian Cox (”Succession”)
Bedste skuespillerinde: Olivia Colman (”The Crown”)

TV – komedie/musical
Bedste film: ”Fleabag”
Bedste skuespiller: Ramy Youssef (”Ramy”)
Bedste skuespillerinde: Phoebe Waller-Bridge (”Fleabag”)

TV – biroller
Bedste mandlige birolle
: Russell Crowe (”The Loudest Voice”)
Bedste kvindelige birolle: Michelle Williams (”Fosse/Verdon”)

TV andre
Bedste miniserie
: ”Chernobyl”