CineMadsen Short 12

MÅSKE KOMMER DEN NYE BOND-FILM FØRST NÆSTE ÅR
Hvis du har gået og glædet dig til at se den nye James Bond film ”A Time To Die”, så kan du måske komme til at vente længe endnu. Ifølge Bond-mediet MI6-HQ overvejer distributørerne på filmen – MGM og Universal – nemlig at udskyde premieren helt til næste sommer. Dermed kan filmen blive over et år forsinket. Den skulle oprindeligt have haft premiere i april, men på grund af coronavirus-epidemien blev den udsat til november, og nu kan det så blive endnu senere. Overvejelserne skyldes blandt andet, at MGM og Universal ikke har lyst til at tabe penge på markedsføre filmen, hvis det nu viser sig, at de amerikanske biografer fortsat ikke er åbne og klar i november. Og sådan kunne det sagtens gå. Coronavirus-epidemien er på ingen måde under kontrol i USA, som er det land i verden med langt flest smittede og døde. For nylig måtte biograferne i USA’s mest folkerige stat Californien således lukke. I branchen frygter man nu, at det kan betyde ”A Time To Die” for hele biografbranchen, hvis biograferne skal gå et helt år uden premiere på de virkelig store film.

DANSK INSTRUKTØR LAVER FILM OM KONTROVERSIEL RÅDGIVER
Den danske filminstruktør og dokumentarist Christoffer Guldbrandsen er gået i gang med et filmprojekt, man roligt kan kalde kontroversielt. Han vil nemlig lave en dokumentarfilm om Donald Trumps tidligere rådgiver Roger Stone. Den 67-årige Stone blev i november 2019 idømt tre år og fire måneders fængsel for at lyve over for den amerikanske kongres og forhindre undersøgelsen af det påståede samarbejde mellem Trump og Rusland i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg i 2016. Det har gjort Roger Stone til en af de mest omdiskuterede og kontroversielle personer i USA. Christoffer Guldbrandsen har tidligere stået bag flere andre politiske dokumentarfilm som ”Fogh bag facaden” (2003) og ”Dagbog fra midten” (2009). Indtil videre er der dog kun sluppet få oplysninger ud om den nye film. Christoffer Guldbrandsen har dog blandt andet offentliggjort et billede på sin Facebook-side, hvor han sidder og spiser en hummermiddag med Roger Stone på den kendte New York restaurant The Palm. Det får han nemmere ved at gentage i fremtiden. Donald Trump har nemlig lige brugt sin magt som præsident til at benåde Stone.

THOMAS VINTERBERGS DRUK-FILM UDTAGET TIL FLERE FESTIVALLER
Der er to måder at måle en films succes på: Publikum og festivaler. Thomas Vinterbergs nye film ”Druk” har allerede klare sig godt hvad angår festivalerne. I starten af juni blev den således udtaget til den franske filmfestival i Cannes og modtog her festivalens fornemme stempel Official Selection – et stempel, der vil ledsage den de kommende måneder på andre festivaller og i biograferne. Nu er ”Druk” så også blevet udtaget til at deltage på Toronto Filmfestivalen, der sammen med Sundance Filmfestivalen regnes for at være den mest prominente filmfestival i Nordamerika. I år løber festivalen fra 10. til 19 september i en begrænset version på grund af coronavirus-epidemien. Og det stopper ikke her. For få dage siden blev det nemlig meddelt, at ”Druk” også er udtaget til en anden prominent filmfestival nemlig San sebastian International Film Festival. Dermed er filmen udtaget til hele tre vigtige filmfestivaler inden for en måned. Ifølge planen får ”Druk” premiere i Danmark den 24. september, hvor den åbner Biografklub Danmarks program for sæsonen 2020/2021.