Cinemadsen Short 13

AMANDA COLLINS FÅR ENDNU EN SÆSON I ”RAISED BY WOLVES”
Mange danske skuespillere har det hårdt under COVID-19-epidemien, men for Amanda Collin er der godt nyt. HBO Max har netop fornyet deres serie ”Raised by Wolves” med endnu en sæson. Det betyder fast arbejde for Collins, der har en af hovedrollerne som androiden Mother. ”Raised by Wolves” handler om to androider, som forsøger at skabe en kernefamilie med menneskebørn på planeten Kepler-22b, efter at Jorden er blevet ødelagt i en stor krig. ”Raised by Wolves” er delvist instrueret af legenden Ridley Scott, manden bag mesterværker som ”Blade Runner” (1982) og ”Alien” (1979). Selv om serien har mødt en del kritik, er Amanda Collins præstation blevet rost til skyerne. Det gælder også instruktøren selv. I det nye nummer af Ekko forklarer Ridley Scott, hvordan han valgte Collin til rollen som Mother på grund af hendes lighed med den androgyne David Bowie. Den første sæson af ”Raised by Wolves” er på 10 afsnit. Den kan i øjeblikket ses i Danmark på kanalen TNT. Amanda Collins fik sit gennembrud i filmen ”En frygtelig kvinde” (2017) og har senest kunnet ses i ”Undtagelsen” (2019).

”EFTERFORSKNINGEN” FÅR PREMIERE PÅ TV2 OG TV2 PLAY 28. SEPTEMBER
Der er få forbrydelser, som har vagt så meget opsigt, som drabet på den svenske journalist Kim Wall i 2017. I morgen mandag den 28. september kan man imidlertid følge opklaringen af drabet, når der er premiere på instruktøren Tobias Lindholms nye serie ”Efterforskningen” på henholdsvis TV2 og TV” Play. Over seks afsnit følger serien drabschef Jens Møller og specialanklager Jakob Buch-Jepsens arbejde med at opklare mordet på Kim Wall. Her får man et dybdeborende indblik i det udfordrende opklaringsarbejde, der kom til at strække sig over mere end otte måneder. Samtidig skildrer ”Efterforskningen” også Møllers forhold til Kim Walls forældre Ingrid og Joachim Wall. På samme måde er serien blevet i samarbejde med de to forældre. Tobias Lindholm har både skrevet og instrueret ”Efterforskningen”. Han fik sin debut med den meget roste fængselsfilm ”R” (2010), som han instruerede sammen med Michael Noer og stod også bag filmene ”Kapringen” (2012) og ”9 april” (2015). De to bærende hovedroller i ”Efterforskningen” spilles Søren Malling og Pilou Asbæk, mens Kim Walls forældre spilles af Pernilla August og Rolf Lassgård.

”THE CAVE” VINDER EMMY’ER
Der var masser af international hæder til den danskproducerede dokumentarfilm ”The Cave”, da den prestigefyldte TV-prisuddeling Emmy Awards for nylig blev afholdt virtuelt. Her var der blandt andet Emmy-statuetter til filmens fotografer Muhammed Khair Al Shami, Ammar Sulaiman og Mohammed Eyad for bedste fotografering. Og derefter fik producerne Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær prisen Exceptional Merit in Documentary Filmmaking for deres arbejde med ”The Cave”. Filmen skildrer dagligdagen på et underjordisk hospital i en forstad til Damaskus under borgerkrigen i Syrien. ”Vi har været på en lang rejse med denne film, som er blevet til under svære forhold. Men med denne Emmy står vi ved en betydningsfuld milepæl, og vi er lykkelige for at have fået chancen for at bringe denne vigtige historie ud i hele verden. Dr. Amani og hendes personale af stærke mænd og kvinder viser os, at der er håb for fremtiden. Vi deler denne pris med dem, og vi dedikerer prisen til alle mennesker, der har modet til at rejse sig for de svage og kæmpe mod de uhyrligheder, som udspiller sig i Syrien hver eneste dag”, lyder det i en pressemeddelelse fra de to producere.