STREAMING: Justice League – Directors Cut er lang, men også langt mere helstøbt

Man skal have rigtig god tid og sætte sig rigtig godt til rette i sofaen, før man zapper hen på HBO og streamer den nye directors cut udgave af ”Justice Leaque”.

Med en længde på over 4 timer – helt nøjagtigt 242 minutter – skriver filmen sig ind som historiens klart længste superheltefilm. Den er således mere end dobbelt så lang som biografversionen fra 2017. Og en hel time længere end for eksempel konkurrenten ”Avengers Endgame” (2019).

Derudover er det lidt svært helt at bestemme, hvordan man skal opfatte ”Justice Leaque – Directors Cut”.

Man kan for eksempel vælge at se den som et sorgbearbejdelsesprojekt i mangemillionklassen. Den oprindelige instruktør Zack Snyder var midt i optagelserne i 2017, da hans datter Autumn begik selvmord kun 20 år gammel.

Derefter forlod han filmen, som i stedet blev gjort færdig af Joss Whedon. Hans udgave er kun halvt så lang og en både lysere og mere humoristisk film.

Allerede dengang efterlyste fans imidlertid en directors cut udgave. Til slut gav Warner Brothers efter og smed 70 millioner dollars i puljen til at færdiggøre de visuelle effekter, redigere musikken og klippe ekstra materiale ind.

Og nu er den her. En ”Justice Leaque” tro mod Zack Snyders oprindelige vision og dedikeret til hans afdøde datter.

Man kan også vælge at se directors cut versionen som en bragende og virtuos operaforestilling dirigeret af en mand, der er ekspert i at få tingene til at se seje ud.

Den overordnede handling er den samme. Efter Supermans død i ”Batman v Superman: Dawn of Justice” (2016) står Jorden uden beskytter. Og som altid i den slags situationer, bliver vores kære klode straks angrebet. Den onde Steppenwolf dukker op via en portal og starter med at indsamle tre såkaldte Motherboxe der, når de er samlet, kan lægge Jorden øde.

For at undgå dette, forsøger Batman – plaget af dårlig samvittighed over Supermans død – at samle et hold at metamennesker, der kan tage kampen op.

Gæt hvem, er man lige ved at sige: Wonder Woman slutter sig hurtigt til ham, Aquaman lidt mere tøvende og senere lykkes det også at rekruttere lynhurtige Barry Allen og robotmennesket Cyborg. Og Superman? Ja, eftersom han optræder på plakaten afslører jeg nok ikke for meget ved at sige, at mere død er han altså ikke.

Tilbage er så blot at vente på det endelige og selvfølgelig monumentale opgør.

Selv om hovedhistorien er den samme, er der alligevel store væsensforskelle mellem directors cut versionen og Whedons: Ekstra scener, uddybede baggrundshistorier, nye karakterer og teasere for kommende film er blot nogen af dem. Og hvor Cyborg kun spillede en mindre rolle i Whedons udgave, bliver han denne gang foldet helt ud og får en af de vigtigste roller.

Så når regnestykket bliver gjort op, må man sige, at Zack Snyders version gør sig umage for at skabe en sammenhængende historie – og lykkes med det et langt stykke af vejen. Hovedpersonernes motiver og handlinger står langt klarere, actionscenerne er bedre og scenografien ligeså.

Så hvis man har tiden og tålmodigheden og ikke bliver træt af Nick Caves melankolske stemme på lydsporet eller når Snyder for 10. gang sætter en scene i slowmotion, ja så er den nye ”Justice Leaque – Directors Cut” en langt mere tilfredsstillende oplevelse en 2017-versionen.

Selv om Marvel bliver DC’s selvhøjtidelige univers aldrig.

”Justice Leaque – Directors Cut” kan streames på HBO

Justice Leaque – Diretors Cut – 242 minutter – USA – Instruktør: Zack Snyder – Medvirkende: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ray Fisher, Jason Momoa, Ezra Miller, Willem Dafoe, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Diane Lane m.fl.