Catching Up 07: Jumanji: The Next Level – Ramasjang-underholdning af bedste skuffe

Da Sony  i 2017 støvede det 22 år gamle hit “Jumanji” af, tænkte mange nok, at det ville blive endnu et eksempel på, hvordan Hollywood skraber bunden for at vride ekstra dollars ud af gamle succes’er.

”Jumanji: Welcome to the Jungle” blev imidlertid ikke blot en overraskende succes, men også en dundrende effektiv og underholdende revitalisering af Jumanji-historien.

Opskriften var enkel: Man tager fire unge – et par nørder og en Instagram-prinsesse – og lader dem blive suget ind i en eventyrverden, hvor de bliver til spilfigurer, der er stik modsat det, de er i virkeligheden.

Moralen om, at det ikke er det ydre, men det indre som tæller, var lige præcis så sød og ”Hollywood-korrekt”, at det næsten blev kvalmt. Men heldigvis blev den pakket ind i en solid omgang humor og action leveret af garvede navne som Dwayne Johnson, Jack Black og Kevin Hart.

Dermed var der åbnet op for nye Jumanji-film, og for nogle uger siden kom så efterfølgeren ”Jumanji: The Next Level”.

Den kunne lige som forgængeren være endt som en bundskraber, men igen viser folkene bag filmen, at de evner at nytænke og udvide deres koncept.

Firkløveret fra ”Jumanji: Welcome to the Jungle” er blevet spredt for alle vinde. Samtidig har den nørdede Spencer svært ved at vænne sig til, at han ikke er den samme cool fyr som inde i spillet og har derfor stoppet forholdet til Martha.

Han længes efter føle sig helteagtig igen. Og da han ikke møder op den dag, hvor gruppen skulle mødes, går det hurtigt op for dem, at han er vendt tilbage til Jumanji. De må nu følge efter for at finde Spencer og redde ham.

Operationen kompliceres imidlertid af, at Spencers gnavne morfar Eddie (Danny DeVito) og hans gamle forretningspartner Milo (Danny Glover) også suges ind i spillet ved et uheld.

Nu er det pludselig de to gamlinge, der lander i kroppene hos Dwayne Johnson og Kevin Hart, der får meget morskab ud af at imitere de to. Johnson fremstår trods sin imponerende fysik som en gammel hidsigprop, der konstant står med krummet ryg og missende øjne, mens Kevin Hart er blev lavmælt, langsommelig historiefortæller.

Det er et scoop for handlingen, at spilkaraktererne på denne måde er flydende. Samtidig er der fuld kraft på scenografien, der veksler mellem tætte junglelandskaber, brændende tør ørken, dybe kløfter og snerige bjerglandskaber. Undervejs må de fire venner og to ældre herrer slås mod galsindede strudse, snerrende mandriller og den nye skurk Brutale Jürgen, der har stjålet Jumanjis livgivende juvel.

Sidstnævnte spilles af Rory McCann, der er kendt for sin rolle som The Hound i ”Game of Thrones”, og som derfor må have haft mere end nemt ved at glide ind i rollen.

Så blev man indtaget af ”Jumanji: Welcome to the Jungle” går man ikke galt i byen ved også at løse billet til efterfølgeren. Revitaliseringen af Jumanji-historien er ramasjang-underholdning af bedste skuffe. Om det kan lykkes for manuskriptforfatterne at udvide konceptet yderligere og lave en fjerde Jumanji-film, må vi vente og se, men de skal i hvert være velkomne til at gøre forsøget.

Jumanji: The Next Level – 123 minutter – USA – Instruktør: Jake Kasdan – Medvirkende: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Awkwafina, Danny DeVito, Danny Glover m.fl.