Filmanmeldelse: Kung Fu Panda 3 – Lunken tre’er, men med masser af grin

Kung Fu Panda 3

3 Popcorn

”Kung Fu Panda 2” er en af den slags film, der er lige så uundgåelige som solopgangen”.

Sådan skrev jeg for fem år siden, da efterfølgeren til ”Kung Fu Panda” (2008) blev lanceret. Og sådan kunne jeg skrive igen, for der er ikke så forfærdelig meget nyt under solen.

På den måde kan man anskue ”Kung Fu Panda” på to måder, alt efter om man har lyst til at tage Ja-hatten eller Nej-hatten på. Jeg vil begynde med det sidste, selv om jeg har lært, at ros kommer før ris. Så er det overstået.
Filmen starter i åndeverdenen, hvor Master Oogway opsøges af den forviste Kai, som stjæler hans og andre døde kung fu mestres kræfter – deres chi – så han kan undslippe til menneskeverdenen.

Her har panda-helten Po sine egne problemer. Master Shifu trækker sig tilbage og overlader undervisningen af Po’s fem kung fu venner til Po – der slet ikke synes, hank an leve op til opgaven. Og samtidig opsøges han af sin forsvundne panda-far, der vil have ham med til pandaernes hemmelige dal.

Po tager med for at møde sin familie at kende og lære pandaernes hemmelighed om, hvordan man skaber chi. Snart er det imidlertid kun ham selv og de ikke-kungfutrænede pandaer, der kan frelse jorden fra Kai.
På bundlinien er ”Kung Fu Panda 3” et standard franchise-produkt – en klassisk tre’er, som kæmper for at leve op til de to forgængere. Men for en serie, der tidligere har vist, at den er mere end hjernedød børneunderholdning med en anderledes æstetik og nogle forfriskende anderledes kung fu krigere er den en ret så lunken affære.
“Kung Fu Panda 3” lander således ublidt mellem at være en blockbuster på det store lærred og de DVD-spinoff, der er lavet over figurerne.
Tager man i stedet Ja-hatten på, så er ”Kung Fu Panda 3” fortsat et farverigt eventyr med mange underholdende øjeblikke. På den måde er der mere end nok at komme efter til at holde børnenes smilemuskler beskæftiget i den godt halvanden time, som filmen varer.

Mens den onde Kai ikke virker specielt skræmmende eller original med sin tyrekrop og kædeslyngende knive, er der mere fornyelse i introduktionen af den skjulte panda-landsby og Po’s anstrengelser for at opføre sig som de andre pandaer.

På samme måde er Po’s gåse-adoptivfars følelsesmæssige kamp i forhold til PO’s biologiske far ganske rørende at følge.

Til gengæld undrer man sig igen igen over, hvad 3D-grafikken egentlig skal gøre godt for. På nær nogle ganske få scener tilfører den ikke filmen noget ekstra bortset fra, at billetprisen er dyrere. Man kan derfor med fordel vælge 2D-versionen.
Overordnet må man håbe, at producenterne stopper panda-eventyret her, mens franchisen endnu har skinnet nogenlunde intakt på næsen og undlader at lave endnu en opfølger.

Kung Fu Panda 3 – 96 minutter – USA og Kina – Instruktører: Alessandro Carloni og Jennifer Yuh – Medvirkende (danske stemmer): Rune Klan, Morten Staugaard, Lars Thiesgaard, Trine Appel, Torbjørn Hummel, Søren Hauch-Fausbøll, Jesper Pedersen, Christian Damsgaard, Puk Sharbau m.fl.