Filmanmeldelse – Kærligheden flytter ind – Sød og uforpligtende chick flik

Kærligheden flytter ind

3 Popcorn

Lad det være sagt med det samme. Denne komedie er ikke en, hvor man ligger og ruller sig på gulvet af grin, men en meget sød chick flik for midaldrende kvinder, hvor konflikterne aldrig bliver rigtigt farlige eller pinlige.

Alice (Reese Witherspoon) er rykket op fra New York og et forlist ægteskab med musikproduceren Austen (Michael Sheen) og er flyttet ind i sin afdøde fars hus i Los Angeles med sine to piger. Her prøver hun at bygge et nyt liv op som indretningsarkitekt.

Filmen starter på hendes 40-års fødselsdag, hvor vi møder Alice grædende i badeværelset, mens børnene banker på døren. Hun tager ud for at drukne sorgerne med nogle veninder om aftenen og møder tre unge, håbefulde, filmdrenge, Harry, Teddy og George, som er taget til Hollywood for at få finansieret deres film, om hvilken vi først og fremmest ved, at den er i sort/hvid. Der springer øjeblikkelig gnister mellem Alice og den 13 år yngre Harry, og de lander alle sammen hjemme hos hende. Og alt dette på en mandag.

Næste morgen kommer Alices mor Lillioan (Candice Bergen) forbi med børnene, men ender med at hænge ud hele dagen sammen med de unge mænd. De er imponerede over deres forbindelse til Alices far, en berømt instruktør, som er inspireret af en blanding mellem Woody Allen og John Cassavettes. Harry, Teddy og George mangler et sted at bo, og Alices mor synes, at de skal flytte i husets anneks, og sådan bliver det.

På trods af gensidige forsikringer om det modsatte, indleder Alice og Harry et forhold, mens Teddy og George laver mad, tager sig af børnene, samt ordner Alices hjemmeside. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Som hendes veninde siger: ”Du har 24-timers babysitter, gratis it-support og sex.” Hvad mere kan man ønske sig?

Men idyllen bliver sat på prøve, da Alices fraseparerede mand dukker uanmeldt op for at genvinde sit tabte territorium. Pludselig er der to alfahanner i huset, og naturligvis er børnene glade for at have deres far i nærheden igen.
Situationen er uholdbar, og det sætter Alice i et dilemma: Skal hun prøve igen med Austin, eller skal hun satse på det sorgløse menage a quatre med de unge mænd?

Filmen udmærker sig ved godt skuespil og smukke rammer. Man kan undre sig over, hvad Alice lever af, mens hun prøver at slå igennem som indretningsarkitekt. Men det lægger filmen ikke op til., og den er slet ikke dyb nok til, at man skal bruge tid på den slags overvejelser.
Vi befinder os i en verden, hvor der ikke mangler noget, og havde det været en anden slags film, kunne dette lukke op for at behandle nogle universelle konflikter. Men det undgås, og ingenting bliver på noget tidspunkt rigtigt farligt eller pinligt.

Man kunne ellers godt forestille sig alle mulige episoder, som kunne have fået tæerne til at krumme og latteren til at boble, men på en eller anden måde går filmen udenom disse situationer og vælger den lette vej. Konflikter løses uden de store sværdslag, og følelserne stikker aldrig dybere end et par centimeter.

Dette til trods, er ”Kærligheden flytter ind” dog underholdende og til tider også rørende. Især brillerer Lola Flannery som den 11-årige Isabel, der snakker indforstået om angstdæmpende medicin og gerne vil være forfatter.

På den måde er ”Kærligheden flytter ind” en typisk amerikansk mainstreamkomedie, som ikke efterlader de dybe spor, men sagtens kan underholde en aften med pigerne i byen.

Kærligheden flytter ind – 97 minutter – USA – Instruktør: Hallie Meyers-Shyer – Medvirkende: Reese Witherspoon, Pico Alexander, Jon Rudnitsky, Nat Wolff, Michael Sheen, Candice Bergen, Lola Flanery, Eden Grace Redfield m.fl.