CineMadsen Short – 03

NY FILM OM AFDELING Q ER PÅ VEJ
Kort før pinse afslørede Nordisk Film, hvem der skal overtage hovedrollerne i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens femte kriminalroman om Afdeling Q ”Marco Effekten”.

Det har længe været klart, at Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares ikke længere skulle spille henholdsvis vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad. De bliver i stedet erstattet af Ulrich Thomsen og Zaki Youssef.

Dermed regner filmproducent Mikael Rieks med, at man har sikret både den femte og de kommende film i serien et meget stærkt hovedcast. Med en lang række danske og internationale film- og TV-serier bag sig, har Ulrich Thomsen ikke blot markeret sig som en af Danmarks mest erfarne skuespillere, men også som en international karakterskuespiller. Og Zaki Youssef er slået igennem både med sin danske spillefilmsdebut i ”Danmarks sønner” og i den amerikanske TV-serie ”The Looming Tower”.

”Marco Effekten” bliver den første af i alt seks Jussi Adler-Olsen krimier, som Nordisk Film skal filmatisere i de kommende 12 år.

DANSKE BIOGRAFER I MEDVIND
Biografers seneste tal, har der allerede været 11% flere i biografen i 2019 i forhold til samme tidspunkt sidste år – svarende til, at der er solgt biografbilletter i en størrelsesorden, der svarer til hele Danmarks befolkning.

Og hvis man ser på listen over de mest sete film i biograferne, ligger Walt Disney studierne klart i spidsen. I maj måned leverede de således månedes to ubetinget største succeser: ”Avengers Endgame” blev set af yderligere 246.578 og nåede op på i alt 543.084 tilskuere, mens ”Aladdin” blev set af 95.360 eventyrlystne tilskuere i de første 11 dage efter premieren.

Den eneste danske film, der kunne konkurrere med dette, var ”Dronningen”, som blev set af 48.117 i maj og nu er oppe på i alt 325.967 solgte biletter. Til gengæld lykkedes det kun den eneste danske premiere i maj måned – Laurits Flensted Jensens anmelderroste debutfilm ”Usynligt hjerte” – at lokke 1.183 publikummer i biografen.

Dermed nåede de danske film kun en markedsandel på 7,8% i maj. Ikke just nogen imponerende andel, men dog klart bedre end i 2018, hvor andelen var helt nede på 2,6%.

FORRYGENDE DANSK FILMSOMMER PÅ VEJ
Den danske filmsommer er allerede i gang, og der er masser at glæde sig til fra nu af og til udgangen af august. En række film, som er blevet rost af udenlandske anmeldere, er således på vej til de danske biografer.

Det startede allerede den 29. maj med Enton John bio-pic’en ”Rocketman”, der scorede 88% på det internationale film- og tv-rating medie Rotten Tomatoes liste.

Næste anmelderperle bliver den polske ”Kvinden der glemte sin fortid”, der scorede 85% hos Rotten Tomatoes. Den får premiere allerede på torsdag den 13. juni.

Torsdagen efter den 20. juni skal man holde øje med den amerikanske komedie ”Booksmart”, der har scoret hele 99%. Og den 28. juni gælder det den franske film ”The Sisters Brothers, der nåede op på 86% hos Rotten Tomatoes.

CineMadsens følgere skal dog ikke nøjes med udenlandske bedømmelser. De ovennævnte film vil selvfølgelig blive omtalt med fyldige anmeldelser her på sitet.