CineMadsen Short 07

ARNE BRO VENDER TILBAGE TIL FILMSKOLEN
Efter et månedlangt forløb får Dan Danske Filmskoles dokumentarleder Arne Bro omsider lov at vende tilbage til skolen. Han blev bortvist den 14. november af skolens daværende rektor Vinca Wiedemann, hvilket skabte store protester og blokader blandt eleverne. ”Det er min vurdering, at der ikke har været noget grundlag for bortvisningen af Arne Bro fra Den Danske Filmskole, og jeg har derfor besluttet, at Arne kan genindtræde i sin stilling som dokumentarlærer. Det er min opgave at skabe ro på skolen, og nu vil jeg gerne fokusere på fortsat udvikling af Den Danske Filmskole og ikke på personsager”, siger Bo Damgaard, der er konstitueret rektor på Filmskolen, i en pressemeddelelse. Kulturministeriets HR-afdeling, der rådede Vinca Wiedemann i sagen, mener dog fortsat ikke, at bortvisningen var en fejl. Men de noterer sig og accepterer, at skolens nye rektor har en mening.

INGEN GOLDEN GLOBE TIL ”DRONNINGEN”
Siden verdenspremieren på den danske film ”Dronningen” tidligere i år på Sundance Filmfestivalen har mange håber på, at filmen ville gå hele vejen til en Ocar-nominering. Det kan den stadig nå, men nu er der kommet et bump på vejen. Da de nominerede til næste års Golden Globe-uddeling forleden blev afsløret, var Dronningen nemlig ikke med. Golden Globe Festen bliver afholdt af presseforeningen Hollywood Foreign Press Association. Den har ry for at være Oscar-festens sjove lillbror og finder sted den 5. januar. De fem nominerede i kategorien for den bedste ikke-engelsksprogede film bliver i stedet den koreanske Guldpalme-vinder ”Parasite”, Pedro Almodovars ”Smerte og ære”, den kinesisk-sprogede ”The Farewell” og to franske film, der komme i danske biografer i starten af næste år: ”Les Misérables” og ”Portræt af en kvinde i flammer”.

TARRANTINO PÅ VEJ MED NY KILL BILL FILM
Så skete det, som mange har håbet på. Filminstruktøren Quentin Tarrantino har meddelt, at han går med planer om at lave en efterfølger til sine to berømte film ”Kill Bill: Vol 1” (2003) og ”Kill Bill: Vol 2 (2004). De to film havde Uma Thurman i hovedrollen  som den sværd-svingende ”The Bride”, og det er selvfølgelig også planen, at hun skal spille hovedrollen i den nye film. – ”Jeg spiste middag med Uma Thurman i går aftes. Vi besøgte en cool japansk restaurant. Jeg har selvfølgelig en ide med henblik på, hvad jeg vil gøre med en ‘Kill Bill: Vol 3’. Det var det vi talte om. At komme tættere på et koncept. Hvad er der sket med ‘The Bride’ siden dengang. Og hvad har jeg lyst til, at der skal ske?”, afslører Tarrantino. Han fortæller dog også, at projektet først skal laves om cirka tre år, når han har fået overstået de ting, han er i gang med i øjeblikket.