SERIE – Who is Erin Carter? – Desperate Housewifes møder Kill Bill

Hvem er Erin Carter? Spørgsmålet er selve omdrejningspunktet i en ny dramaserie i syv afsnit på Netflix.

Og hvem er hun så? Svaret udvider sig i ryk. Ved indgangen af første afsnit er Erin Carter således lærervikar på en international skole i Barcelona, hvor hun har levet i fem år, efter at være flygtet fra England. Uden at vi dog ved fra hvad og fra hvem.

Vi ved også, at hun er mor til Harper – en preteen pige med en øjensygdom og en beundringsværdig evne til kontant afregning over for de jævnaldrende, der driller hende med det.

Det lyder jo sådan nogenlunde normalt og som noget, de fleste preteen-forældre kan relatere sig til.

Svaret bliver imidlertid hurtigt mere kompliceret, da Erin og Harper bliver uskyldige vidner til et væbnet røveri i deres lokale supermarked. For Erin – viser det sig – er også en kvinde, der ikke tøver med at slå fra sig og slå ihjel i selvforsvar.

Og da den døende røver genkender hende og med sit sidste åndedrag udstøder ”Det…er dig”, går hun for alvor fra at være almindelig til at være et eksplosivt mysterium.

Eller gør hun? For Erins umiddelbare reaktion på alt dette og på at få sit billede plasket ud i de lokale medier for sin heltegerning er at sukke dybt, se bekymret ud og så ellers kaste sig ud i en barnlig nabokrig med sin bitchede nabo Penelope.

Hvorfor hun ikke i stedet lynhurtigt pakker sine ting og den pistol, hun har gemt på loftet, og stikker af med Harper endnu engang, er et af de mange ubesvarede og ulogiske spørgsmål. Måske fordi hun i mellemtiden er blevet gift med den lækre læge Jordi.

På den måde slingrer ”Who is Erin Carter” ikke mindst i de første afsnit ubestemmeligt og ujævnt rundt mellem at være ”Desperate Housewives” og ”Kill Bill”.

I takt med at intrigen  og hovedskurken afsløres, og tingene spidser til, bliver den dog langt mere mørk og desperat, hvilket klæder fortællingen. Så hvis man efter de første afsnit fristes til at stå af, så er min anbefaling at blive hængende lidt længere. Det kan godt betale sig.

Den svenske skuespillerinde Evin Ahmad passer med sit spanske udseende og sammenbidte sparke-røv attitude perfekt til rollen som den mere og mere plagede Erin.

Det eneste forvirrende element er, at både hun og alle andre i filmen uanset deres nationale tilhørsforhold taler engelsk. Her ville det klart have hjulpet på troværdigheden med noget lokal dialekt i stedet.

Til gengæld kan man nyde mor-datter samspillet mellem Ahmad og 13-årige Indica Watson, der er den faste kerne, når serien undertiden slår nogle gevaldige sving.

”Who is Erin Carter” er ikke mesterklasse, men den er både fermt lavet, visuelt flot og klart underholdende set fra sofakanten. Og det er interessant at blive præsenteret for steder i Barcelona, man normalt ikke ser.

Who Is Erin Carter? – 338 minutter – England og USA – Instruktør: Forskellige – Medvirkende: Evin Ahmad, Indica Watson, Charlotte Vega, Denise Gough, Sean Teale, Susannah Fielding, Pep Ambrós, Douglas Henshall m.fl.